Omega 3

Omega 3

Omega 3 is één van de belangrijkste vetzuren.

Je kunt in grote lijnen stellen dat er 2 hoofdbronnen voor omega 3 vetzuren zijn:

Plantaardige omega 3, ( vegan omega 3 ) komt onder andere voor in lijnzaadolie

Visolie, komt vooral voor in vette vis.

Op deze website omega 3-olie.nl vind je zowel een groot en divers aanbod omega 3 vetzuren uit plantaardige bron ( lijnzaadolie, chiazaad, oliezuur, algen ) als omega 3 geproduceerd uit visolie.

Als je vegan omega 3 olie zoekt, zijn er volop mogelijkheden deze verantwoord en gezond aan te kopen. Het voordeel van plantaardige omega 3 ten opzichte van visolie is ook nog eens dat je de typische visolie nasmaak niet hoeft te ervaren.  Die vissmaak is één van de nadelen van deze dierlijke omega 3 olie. Een ander nadeel is uiteraard het aspect milieu en dierenleed. Deze nadelen van visolie heb je  niet bij het winnen van plantaardige omega 3.

Als je als vegan op zoek bent naar omega 3

Steeds meer mensen gaan op zoek naar verantwoorde plantaardige producten voor een gezonde levensstijl. Met name jongeren en 50 en 55 plussers kiezen hiernij voor een vegan levenstijl. Een lifestyle waarbij je geen dierlijke producten meer gebruikt.

Als je als veganist op zoek bent naar vegan omega 3 producten hebben we goed nieuws voor je.  Er zijn diverse vegan omega 3 topproducten. Hier vind je veel vegan producten.

Wat dacht je van een vegan omega 3 voedingssupplement met als basis algen? Deze 100 % plantaardige omega 3 is een plantaardige superfood zonder nasmaak en is rijk aan EPA en DHA, een zeer verantwoorde omega 3 superfood welke ook zeer geschikt is als aanvulling omega 3 voor niet veganisten. Er zit dus geen gelatine ( dierlijk!) in de capsule verwerkt.  Als je een vegan product koopt, kijk dan altijd bij de ingrediënten of er toch geen gelatine in verwerkt is want dat komt helaas te vaak voor.

Je vindt dit super vegan omega 3 superfood hier.

Omega  3 visolie.

Voor die mensen die zweren bij omega 3 visolie.

Je vindt op deze website ook een groot aanbod omega 3 met als basis visolie.  Visolie omega 3 supplementen worden nog steeds veel gebruikt door mensen die een omega 3 aanvulling zoeken. Een bekend merk omega 3 visolie is “Absolute Visolie”.  Deze omega 3 visolie bevat de essentiële vetzuren EPA en DHA en is een relatief goedkope omega 3 visolie.  Althans, omega 3 visolie supplementen zijn in de regel zo ie zo goedkoper dan de vegan omega 3 supplementen.

Extra sterk omega 3 supplement kopen?

Heb je behoefte aan extra sterke omega 3? Bij Body Fitshop is onder de merknaam “omega strong” een extra sterke omega 3 supplement te koop.

Deze bevat maar liefst 1540 mg omega-3 per dosering en dit product is geur- en smaakloos. Deze extra strong omega 3 is helaas niet geschikt voor veganisten en vegetariërs die niets van het dierlijke gelatine willen weten want dit product bevat gelatine. Dit product bevat verder visolie, ook niet geschikt voor vegetariërs en veganisten,.

Lijnzaad of lijnzaadolie, superfood met omega 3 vetzuren.

De goedkoopste en meest eenvoudige manier om dagelijks voldoende omega 3 binnen te krijgen, is het gebruikt van lijnzaad of lijnzaadolie. Lijnzaad is rijk aan alfa-linoleenzuur, een belangrijk omega 3 vetzuur en is ook nog eens rijk aan vitamine E.  Lijnzaad bevat daarnaast ook nog eens vezels die goed zijn voor de stoelgang en kan dus met recht een superfood genoemd worden. De beste soorten lijnzaadolie zijn koudgeperst en nog beter, koudgeperst en biologisch. Het voedingscentrum adviseert lijnzaad of lijnzaadolie met mate te gebruiken.

Hier vind je lijnzaadolie en omega 3 lijnzaadproducten aangeboden door Body Fitshop

Omega 3 producten vaak in de aanbieding bij Holland and Barret

Holland and Barret ( vroeger de Tuinen ) heeft regelmatig aanbiedingen waarbij omega 3 producten en lijnzaad en lijnzaadolie in de aanbieding zijn.  Ook vegan omega 3 poducten. Het loont dus de moeite om binnen de week- en maandaanbiedingen van Holland and Barret te kijken naar goedkopere omega 3.

Ook als je op zoek bent naar omega 3-6-9 aanbiedingen, kan Holland and Barret verrassend interessante aanbiedingen hebben.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *