Omega 3 visolie

Omega 3 visolie

Op zoek naar de beste omega 3 visolie?

Omega 3 vind je onder ander in visolie.

De omega 3 vetzuren die je in de visolie vindt, hebben een hoog gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren. Ze zijn goed voor hart en bloedvaten en verlagen het cholesterolgehalte.

Op deze website vind je het allergrootste aanbod omega 3 vetzuren, zowel omega 3 visolie als omega 3 vetzuren gebaseerd op bijvoorbeeld algen of lijnzaadolie. In het Engels spreken we over omega-3 fish oil.

Je koopt je omega 3 visolie product meestal als capsule.  Deze zijn gemakkelijk door te slikken. De meeste omega 3 visolie tabletten of gelcapsules zijn zowel geschikt voor volwassenen en kinderen. Er zijn ook plantaardige alternatieve voor omega 3 vetzuren die gebaseerd zijn op visolie. Kijk onderaan deze pagina voor “omega 3 vetzuren voor vegetariërs en veganisten.

Grote diversiteit aan merken omega 3 visolie

Hier vind je het grootste aanbod omega 3 visolie producen waaronder omega 3 visolie capsules van merken zoals Absolute omega 3 visolie, Gold Omega en Triple omega 3-6-9. Dit zijn de topmerken als het om omega 3 visolie gaat.  Je betaalt voor deze topmerken omega 3 visolie wel meer dan bijvoorbeeld de omega 3 visolie bij het Kruidvat, Etos of andere grote supermarktketen.  Je krijgt bij de topmerken wel waar voor je geld.

Waarom omega 3 visolie gebruiken?

Mensen die zweren bij visolie hebben daar een aantal belangrijke motieven voor:

-visolie verhoogt de hoeveelheid vet die je zult verbranden

-visolie is goed voor de concentrattie, is bij kinderen die studeren belangrijk

-omega 3 visolie is goed voor de hart- en bloedvaten

-visolie heeft een positief effect op soepele gewrichten

De meeste van deze voordelen van visolie gelden ook voor omega 3 vetzuren die als basis plantaardige olie of zeewier hebben.  Lees hieronder meer over deze alternatieven.

Zijn er alternatieven voor visolie om omega 3 vetzuren binnen te krijgen?

Omega 3 onverzadigde vetzuren vind je ook in tal van producten met een plantaardige oorsprong.

Zo zijn bronnen van plantaardige omega 3 vetzuren onder andere lijnzaadolie, raapzaadolie, sojaolie, walnootolie en vele plantaardige margarines. En tegenwoordig is zeewier ( de algen ) ook een belangijke bron van omega 3 visolie.

Volgens de meeste specialisten is plantaardige omega 3 net zo goed als omega 3 met als bron visolie. vanuit voedingsoogpunt is er dus geen reden om dierlijke omega 3 producten te kopen zoals omega 3 visolie.

Omega 3 vetzuren voor vegetariërs en veganisten

Als je vegetariër of veganist bent en bang bent voor een tekort aan omega 3 vetzuren en liever geen visolie koopt, hoef je niet bant te zijn voor een tekort.  In tal van plantaardige producten vind je omega 3 vetzuren. Niet alleen in lijnzaadolie, koolzaadolie, walnoten of soja olie vind je hoogwaardige omega 3 meervoudig onverzadigde vetzuren, deze vind je met name ook in zeewier producten.  Bij Body Fitshop hebben ze zelfs een uniek aanbod omega vegan producten. Je koopt je plantaardige omega 3 producten of vitamines online.

Je vindt deze duurzame en verantwoorde omega 3 producten voor vegetariërs en veganisten hier.

De ethische aspecten van omega 3 visolie.

Je kunt je bij het vangen van vis voor consumtie en dus ook de fabricage van omega 3 visolie afvragen hoe ethisch dat is.  Bekend is dat bij het vangen van vis er veel “bijvangst” is.  Het kost zelfs dolfijnen het leven. Daarnaast, de netten van visserschepen beschadigen veel en de visvangst van tegenwoordig is dermate grootschalig dat bij duurzame visvangst en visserij vraagtekens kunnen worden geplaatst.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *